Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Włoskie szaszłyczki z kurczaka

dodany 27.10.2007 23:00 przez galicja

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
4 filety z kurczaka
szynka parmeńska lub boczek
koncentrat pomidorowy (2 łyżki)
1 ząbek czosnku
tymianek
rozmaryn
bazylia
oregano
sól pieprz

Przygotowanie:
Koncentrat mieszamy z czosnkiem i zołami. Filety myjemy i obkrajamy tłuszcz.Filety zawijamy w folię spożywczą i rozbijamy wałkiem na równej długości kawałki. Każdy z filetów smarujemy koncentratem, solimy, pieprzymy do smaku. Na fileta posmarowanego koncentratem kładziemy plaster szynki lub boczku. Kroimy fileta w grube paski. Rolujemy filety i nabijamy je na szaszłyki. Pieczemy na grillu lub w piekarniku 15 min w temperaturze 225 stopni.

Smacznego :)
TO JEST PYSZNE

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl