Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Wieprzowina z papryczką piri-piri

dodany 29.09.2008 20:49 przez żarłoczka

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia brytyjska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
sos z papryczek piri-piri
2 cytryny, pokrojone na plasterki
oliwa do posmarowania
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy plaster posmarować sosem piri-piri, ułożyć na plasterku cytryny i przymocować namoczoną uprzednio na 15 minut w wodzie wykałaczką. Mięso i cytrynę posmarować oliwą, posypać pieprzem i solą. Ułożyć na rozgrzanym grillu, najpierw plasterkiem cytryny do dołu. Piec po parę minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl