Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Turron z lodami

dodany 18.08.2012 16:02 przez Wielbicielka słodyczy

nazwa oryg.: Turron

rodzaj dania: desery

kuchnia: Kuchnia hiszpańska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
Turron de Jijona będzie najlepszy do wykorzystania, ale zależnie od smaku można wykorzystać inny miękki
łyżeczka mąki kukurydzianej
3 żółta jaj
pół łyżeczki wanilii lub innego dodatku zależnie od preferowanego smaku
10 dg cukru
30 dg serka homogenizowanego
300 ml mleka

Przygotowanie:
Z mąki kukurydzianej, żółtek, wanilii, cukru i mleka gotujemy masę budyniową.
Dodajemy turron i mieszamy.
Masę z turronem ukręcamy około pół godziny, potem przekładamy do pojemnika i przechowujemy w zamrażalniku. Z zamrażalnika wyciągamy zmrożone do zjedzenia jako lody.
Pychota

Przepis ze strony www.turron.pl

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl