Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Torcik lodowy z biszkoptami

dodany 03.01.2008 15:12 przez Kuchcik

rodzaj dania: desery

kuchnia: Inne

liczba osób: 10

trudność: łatwe

Składniki:
2 opakowania biszkoptów
kostka masła
budyń waniliowy
2 żółtka
pół szklanki cukru
2 puszki brzoskwiń
1 i troszkę szklanki mleka
3 galaretki

Przygotowanie:
Namoczyć biszkopty w galaretce, zmieszać masę z budyniu, żółtek i kilku łyżek mleka. Mleko zagotować ostudzić przez 2 min. i dodać budyniową masę do ciepłego mleka, mieszać na ogniu do momentu zagotowania i zgęstnienia. Ostudzić masę, rozkręcić masło i stopniowo dodawać zimną budyniową masę. Na ułożone biszkopty wylać połowę masy, a potem przykryć tą warstwę biszkoptami i znowu wylać masę. Na masę położyć owoce zalać lekko zsiadłą galaretką.
Odstawić tort do lodówki na 3-4h.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl