Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Tiramisu

dodany 01.09.2012 17:17 przez monika0204

rodzaj dania: desery

kuchnia: Kuchnia włoska

trudność: łatwe

Składniki:
25 dkg serka marscapone
30 dkg biszkoptów
3 żółtka
3 łyżki cukru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki kakao

Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę, gdy będą ubite dodawać stopniowo serek i ubijać na gładka masę. Kawę rozpuścić. W naczyniu układać warstwami nasączone w kawie biszkopty ,na biszkopty krem (na przemian) ostatnią warstwą musi być krem. Posypać na wierzch kakao.Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl