Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Tatar ze śledzia

dodany 13.01.2011 11:15 przez przemek82

nazwa oryg.: Tatar ze śledzia w otulinie z ogórka.

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
Lekka przekąska - może wystąpić również w roli śniadanka.
Tatar ze śledzia w otulinie z ogórka.
60 g śledzia
10 g białej cebuli
20 g białka jaja ugotowanego
1 świeży ogórek
1 łyżka oleju
1 kromeczka pumpernikla
sól, pieprz

Przygotowanie:
Śledzia, cebulę i ugotowane białka jaja kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i olejem. Następnie mieszamy dokładnie aż wszystkie składniki się połączą. Tatara podajemy owiniętego w plasterek ogórka z dodatkiem pumpernikla.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl