Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Szaszłyki z tuńczykiem - szybka przekąska

dodany 17.09.2014 12:44 przez katarzyna_fly

nazwa oryg.: Szaszłyki z tuńczykiem

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g

50 g startego parmezanu

2 jajka

ok 200 g bułki tartej

8 zielonych oliwek bez pestek Serpis

18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry

natka pietruszki

oregano, sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl