Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Szaszłyki z glazurą miodowo - musztardowo - tymiankowe

dodany 13.06.2007 08:53 przez kluko

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 3

trudność: łatwe

Składniki:
filet z piersi kurczaka
pół szklanki miodu (może być sztuczny-jest tańszy)
2 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżeczki suszonego tymianku
pół łyżeczki soli

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i nakładamy na patyki do szaszłyków. Miód, musztardę, tymianek i sól wymieszać dokładnie. Szaszłyki kładziemy na rozgrzany grill i pokrywamy z wierzchu glazurą miodowo-musztardowo-tymiankową. Po odwróceniu szaszłyków czynność powtarzamy. Pieczemy ok 10-15 minut.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl