Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

spaghetti z sosem pleśniowym

dodany 23.02.2011 17:12 przez geniuszek

nazwa oryg.: spaghetti alla muffa salsa

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 10

trudność: łatwe

Składniki:
śmietana
ser pleśniowy
1zeszklona cebula
makaron (najlepiej Penne)
sól i pieprz

Przygotowanie:
Na patelnię wylewamy ok. 400 ml śmietany. Po 1 minucie dodajemy ok. 250 g sera i ciągle mieszamy. Po chwili dodajemy cebulę, sól i pieprz i jeszcze chwilę smażymy. Po usmażeniu sosu dodajemy sos do makaronu ugotowanego Al Dente.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl