Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

SPAGHETTI Z KREWETKAMI

dodany 10.02.2008 12:28 przez barteklasica

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Inne

Składniki:
1 opakowanie (ok. 30 dkg) makaronu spaghetti
25 dkg odwłoków krewetek
4 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki mielonego czosnku lub kilka ząbków drobno posiekanych
sól, biały pieprz
zielenina

Przygotowanie:
W dużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, na małym ogniu smażyć przez około 1 minutę.
Wcześniej wypłukane krewetki dodać na patelnię (w jednej warstwie) i smażyć przez około 4 minuty aż zmienią kolor, a mięso nie będzie szkliste. Przełożyć na talerz i odstawić w ciepłe miejsce. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć na patelnię i dodać krewetki. Podgrzewać mieszając. Przed podaniem posypać zieleniną, tartym parmezanem i białym pieprzem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl