Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sos słonecznikowy do tostów

dodany 11.02.2009 14:18 przez habibi

rodzaj dania: sosy

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika (mogą być lekko podprażone)
olej słonecznikowy lub z pestek winogron
sól
2 ząbki czosnku
dobry koncentrat pomidorowy
ew. odrobina maggi

Przygotowanie:
Ziarna słonecznika zmiksować z olejem, dużą szczyptą soli, ząbkami czosnku oraz pełną łyżką pasty pomidorowej. Sos nie musi mieć zupełnie gładkiej konsystencji!!! Sosikiem smarować tosty lub polać makaron. Gęstość i smak sosu regulować dodatkiem większej ilości słonecznika, pasty pomidorowej lub oleju.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl