Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Soczyste żeberka wołowe w ziołowej marynacie.

dodany 01.03.2013 12:51 przez KuchJunior

nazwa oryg.: Żeberka wołowe w ziołowej marynacie.

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
Żeberka wołowe 2 kg
Kminek , tymianek , majeranek , 20 g
woda 1/2 szklanki
1/3 szklani oliwy extra virgine , ocet balsamiczny 1/2 szklanki
masło czosnkowe , pieprz , sól morska , 20 g papryki chili , koperek , pietruszka , koper włoski.

Przygotowanie:
Wkładamy żeberka do żaro-odpornego naczynia i najpierw wlewamy wodę , oliwę , ocet a dopiero potem dziurkujemy mięso. W końcu dodajemy resztę przysmaków i przypraw i dajemy na 2 godz. do lodówki żeby cały aromat ziół i marynaty wsiąkł w mięso. Potem rozgrzewamy piec do 180 stopni i wkładamy na 1 godz. 20 min.

Bardzo proszę o komentarze i smacznego. :)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl