Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Śledzie na różowo

dodany 16.12.2008 21:21 przez smerfetka

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
10 - 15 matiasów
0,6 l słoiczek marnowanych śliwek
1 cebula biała lub czerwona
mały słoiczek majonezu lub mały jogurt naturalny

Przygotowanie:
Odmoczone matiasy pokroić w paseczki lub kostkę. Zalać sokiem z marynowanych śliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 2 - 3 godziny. Można na dłużej, wtedy ryby mają bardziej winny smak.
Śliwki z marynaty pokroić w paseczki a cebulę w półtalarki (piórka). Śledzie odcedzić i połączyć z resztą składników. Całość wymieszać z majonezem bądź miksem jogurtowo-majonezowym albo jogurtem (wedle uznania).
Smacznego!!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl