Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ser feta w marynacieSer feta w marynacie

dodany 09.08.2007 13:12 przez grumko

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia grecka

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
50 g szalotek lub 2 małe cebulki
8 ząbków czosnku
1/2 łyżeczki szałwii
2 gałązki tymianku lub łyżeczka suszonego
400 g sera feta
10 ziarenek czarnego pieprzu
1 szklanka oliwy

Przygotowanie:
Czosnek i cebulki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w grube plastry, ułożyć w szklanym naczyniu. Dodać czosnek, cebulę, szałwię, tymianek, listki laurowe i ziarenka pieprzu, zalać oliwą. Odstawić w chłodne miejsce, na co najmniej dwa dni.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl