Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Schab pod pierzynką

dodany 08.09.2012 13:16 przez dora_kg

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 8

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki
1 kg schabu b/k
0,5 l śmietany 36%
0,5l śmietany 18%
2 zupy francuskie cebulowe
(vegata, sól, pieprz)

Przygotowanie:
Schab kroimy na kotlety, lekko roztłukujemy, solimy, pieprzymy, podsmażamy na oleju, układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietany wymnieszać z zupami, doprawić,ugotować na tłuszczu ze smażenia kotletów, zalewany kotletyw naczyniu. Zapiekamy ok. 45 minut w temp.180 stopni C. pod przykryciem

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl