Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Satka kalafiorowa

dodany 22.06.2010 15:51 przez magda21160

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
1 sredni kalafior
1 puszka kukurydzy
20 dag szynki konserwowej
20 dag sera zoltego
majonez
sól i pieprz

Przygotowanie:
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Gdy już będzie dość miękki wyjąć, przestudzić i drobno pokroić. Wrzucić do miski do tego dodać kukurydzę. Szynkę pokroić w kosteczkę, ser również pokroić w kostkę i te składniki wrzucić do miski z kalafiorem i kukurydzą przyprawić do smaku i dodać 3 łyżki majonezu, wszystko wymieszać.
Pyszna polecam.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl