Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sałatka z winogronami i orzechamiSałatka z winogronami i orzechami

dodany 12.10.2012 11:29 przez JulaKula

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
zielone winogrona - 25 dag, mix sałat, ser pleśniowy - 15 dag, orzechy włoskie - ¾ opakowania, opcjonalnie granat, sos balsamiczny

Przygotowanie:
Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) - w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory 

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl