Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sałatka z wędzoną makrelą

dodany 09.07.2008 19:01 przez lolunia__

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
250g wędzonej makreli
4 ugotowane na twardo jajka
2 ogórki kiszone lub konserwowe
1 cebula
100 g kukurydzy konserwowej
2 ugotowane w mundurkach i obrane ziemniaki
250 ml śmietany 18% lub jogurtu
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
cukier
ewentualnie 2 ugotowane buraki

Przygotowanie
Rybę oddzielamy od ości i delikatnie dzielimy na cząstki. Ziemniaki,ogórki i cebulę siekamy w kostkę a buraki ścieramy na tarce, dodajemy kukurydzę i wszystko delikatnie mieszamy. Siekamy czosnek i dodajemy go do śmietany lub jogurtu. Sos doprawiamy do maku solą, pieprzem, cukrem i zalewamy nim sałatkę. Wszystko razem mieszamy, dekorujemy ćwiartkami jajek. Przed podaniem należy schłodzić sałatkę w lodówce .

Smacznego.!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl