Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sałatka ryżowa

dodany 22.06.2007 23:42 przez Pluskwa

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
20 dag szynki konserwowej
3 ogórki konserwowe
1 torebka ryżu
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki szczypiorku
2 jajka
1 kwaśne jabłko
majonez
sól, pieprz

Przygotowanie:
Szynkę kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy na sypko, jabłko trzemy na tarce (grube oczka). Ogórki w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, a następnie drobno kroimy. Szczypior i natkę siekamy. Wszystkie produkty razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładamy majonezu i gotowe. Pychotka.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl