Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sałatka du barry

dodany 11.06.2008 17:36 przez kapturek62

nazwa oryg.: SALADE DU BARRY

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia francuska

trudność: łatwe

Składniki:
kalafior, rzodkiewki, sałata mieszana, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki oliwy, musztarda, sól, pieprz.

Przygotowanie:
Kalafior ugotować (powinien być lekko twardawy), odstawić by ostygł. Przygotować vinaigrette- do soku z cytryny dodać sól i pieprz, rozmieszać, dorzucić odrobinę musztardy, a następnie oliwę. Na środku talerza ułożyć garść mieszanej sałaty, a następnia pokrojone w talarki rzodkiewki. W około rozłożyć zimne kwiaty kalafiora, polać vinaigrette i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl