Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Sałatka brokułowa

dodany 16.12.2008 15:44 przez yokoono

rodzaj dania: sałaty, surówki

kuchnia: Kuchnia francuska

trudność: łatwe

Składniki:
1 dorodny brokuł
30 dag żółtego sera typu Gouda
puszka kukurydzy
puszka ananasa
1,5 małej paczki płatków migdałowych
3-5 łyżek majonezu
sól

Przygotowanie:
Brokuł blanszujemy (ważne żeby zachował chrupkość i zielony kolor). Odstawiamy do ostygnięcia.
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, aż będą złote. Kroimy w małe kawałki ananasa oraz w średnie paseczki ser żółty. Dodajemy kukurydzę, brokuła, płatki migdałowe, majonez. Mieszamy wszystkie składniki delikatnie, doprawiamy do smaku lub nie;). Na koniec dekorujemy różyczkami brokuła i posypujemy płatkami migdałów. I zjadamy od razu :) bo taka smakuje najlepiej:). Płatki migdałów można zastąpić orzechami włoskimi.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl