Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ryż z warzywami

dodany 18.05.2007 14:46 przez dorotav30

nazwa oryg.: WŁASNY

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
1 woreczek ryżu
1/2 puszki groszku konserwowego
1/2 słoika papryki konserwowej
natka pietruszki

Przygotowanie:
Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową. W między czasie kroimu paprykę na średnie kawałki, dodajemy groszek. Odcedzamy ryż i mieszamy z wcześniej przygotowanymi warzywami. Rozdzielamy na porcje i posypujemy dużą ilością natki pietruszki. Można podawać z odrobiną ketchupu.

Smacznego

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl