Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ryż na mleku kokosowym

dodany 19.08.2012 21:56 przez Karol_1980

rodzaj dania: desery

kuchnia: Inne

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
100g ryżu (ja preferuje ryż calrose)
200-250ml mleka kokosowego
2 łyżki rodzynek
1 laska wanilii

Przygotowanie:
Ryż gotujemy w mleku kokoswowym aż wchłonie cały płyn i stanie się miękki (około 20-25 minut).
W między czasie dodajemy nasiona laski wanilii, ewentualnie możemy dodać też trochę cukru.
Ugotowany i przestudzony rozdzielamy do miseczek i do każdej porcji dodajemy po łyżce rodzynek (wcześniej namoczonych).

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl