Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Rybny paprykarz z Baranji

dodany 11.11.2007 21:53 przez lutka

nazwa oryg.: BARANJSKI RIBLJI PAPRIKAS

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia bałkańska

liczba osób: 4

trudność: trudne

Składniki:
1 kg różnych ryb rzecznych (karp, sum, szczupak)
40 dag cebuli
20 dag pomidorów
6 dag mielonej słodkiej papryki
150 ml oleju
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rybę wyfiletować, umyć, pokroić na większe kawałki. Cebulę pokroić w krążki. W garnku z olejem układać warstwami ryby i cebulę, aż do wykorzystania wszystkich składników. Posolić, popieprzyć, dodać pokrojone pomidory, zalać wodą. Gdy się zagotuje, dodać mieloną paprykę. Gotować 40 min. na wolnym ogniu. Podawać z makaronem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl