Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ryba po japońsku

dodany 19.06.2007 23:23 przez Pluskwa

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia japońska

liczba osób: 6

trudność: łatwe

Składniki:
1 kg ryby fileta np. panga

Ciasto
1 szklanka mąki
0,5 szklanki wody
1 jajko
jarzynka

Farsz
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 cebule

Zalewa
2 szklanki wody
1 mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki cukru
5 łyżek octu
4 łyżki ketchupu
0,5 szklanki oleju
sól

Przygotowanie:
Filet kroimy na paski szerokości mniej więcj 5 cm. Posypujemy jarzynką, następnie maczamy we wcześniej przygotowanym cieście naleśnikowym i smażymy. Składniki farszu kroimy w drobną kostkę. Składnki zalewy łączymy i zagotowujemy. Układamy w misce warstwy ryby na to farsz, zalewamy i tak dalej: ryba + farsz + zalewa. Rybka musi odstać w chłodnym miejscu przynajmiej 24 h.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl