Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Roladki schabowe z serem

dodany 08.08.2012 11:18 przez monika0204

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
plastry schabu bez kości
plastry żółtego sera
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
Mięso rozbić na cieniutkie plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem. Położyć na nim plaster żółtego sera. Plastry mięsa z serem zwinąć w roladki. Jajka rozkłócić na talerzu. Każdą roladkę obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej, roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl