Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Rogaliki twarogowe

dodany 11.02.2009 18:34 przez habibi

rodzaj dania: desery

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
250g mąki pszennej
250g margaryny lub masła
250g zmielonego twarogu
cukier puder
marmolada
jabłka
brzoskwinia
czekolada

Przygotowanie:
Masło, ser i mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym zagnieść i owinąć w folię. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować na koła wielkości talerzyka deserowego i wycinać podłużne (promieniste) trójkąty po obwodzie koła. Nadziewać cząstkami owoców, kostkami czekolady lub łyżeczką marmolady i zwijać w rogalik. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok.20-25 minut w temp. ok. 170-180 stopni C. Rumiane rogaliki posypać na gorąco cukrem pudrem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl