Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

PYSZNE BEZY KRÓLEWSKIE

dodany 07.04.2007 08:31 przez agusia123931

nazwa oryg.: BEZY

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
4 białka
200g cukru pudru

Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania, dosypywać cukier. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać porcje ciasta łyżką lub wyciskać z rękawa cukierniczego .
Suszyć przez ok.30 - 40 min. w piekarniku w tempreraturze 120-140 stopni C .

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl