Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Pstrągi z rusztu

dodany 14.06.2007 13:05 przez kuchosz

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Inne

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
4 sprawione pstrągi z głowami
cytryna
masło
2 ząbki czosnku
rozmaryn
sól
biały pieprz

Przygotowanie:
Pstrągi umyć, osuszyć, posolić, również w środku. Pokropić cytryną. Do masła dodać odrobinę soli, pokruszone listki rozmarynu i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Można dodać odrobinę pieprzu białego. Do środka ryb włożyć przygotowane masło ziołowe, spiąć wykałaczkami. Pstrągi owinąć folią aluminiową, tak, aby powstały szczelne paczuszki i położyć na rozgrzanym ruszcie grilla. Piec po ok 7 - 8 min z każdej strony.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl