Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Przepis na udka z kurczaka

dodany 11.03.2010 16:55 przez patra

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia chińska

trudność: łatwe

Składniki:
ok. 4 udek kurczaka
oliwa z oliwek
czosnek ilość wg uznania
jasny Soja Sos
ciemny Soja Sos

Przygotowanie:
Ok. 4 udek kurczaka obsmażyć na małej ilości tłuszczu ( oliwa z oliwek ). Nadmiar tłuszczu odlać, a na reszcie obsmażyć czosnek w ząbkach bez łupinek. Wcześniej wyjąć kurczaka.
Po ok. 3 minutach włożyć ponownie kurczaka i razem smażyć. Wlewamy 2-3 łyżki jasnego Soja sos, 2 łyżki ciemnego Soja sos i 2-3 łyżki wody. Zagotować i natychmiast zmniejszyć płomień i przykryć i dusić 15 minut z jednej strony i 15 minut z drugiej strony.
UWAGA: Z kurczaka trzeba ściągnąć skórkę.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl