Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Prawie jak rafaello

dodany 05.11.2011 23:54 przez adriana94

nazwa oryg.: Rafaello

rodzaj dania: desery

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 5

trudność: łatwe

Składniki:
około 40 pralinek
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
250g masła(miękkiego)
259g mleka w proszku(,,niebieskiego,,)
250g wiórek kokosowych +100g do obtoczenia
1/2 kieliszka spirytusu
2 duże zmielone wafle lub pokruszone dokładnie wafelki do lodów(dałam około 8 wafelków)
około 40 sztuk migdałów bez skórki

Przygotowanie:
Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia ,cały czas mieszając ..Po dokładnym rozpuszczeniu cukru wyłączyć i ostudzić..Dodać pozostałe składniki ,oprócz migdałówi wymieszać ..Masa będzie dość płynna (nie panikować)więc wstawić na około 45 minut do lodówki.Po tym czasie wyjąć i lepić kulki w wielkości orzecha włoskiego wkładając do środka każdej migdałek ..Otoczyć w wiórkach i ponownie wstawić do lodówki(powinny być w niej przechowywane)...
Smacznego!!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl