Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Polędwiczki wieprzowe w ognistej marynacie

dodany 30.10.2007 14:12 przez heex

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
ok.1 kg polędwiczki wieprzowej
1 papryczka chilli
papryka chilli w proszku i słodka papryka suszona w proszku
4 łyżki miód
4 łyżki powideł slwiwkowych
4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
sól, pieprz

Przygotowanie:
Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 2,5-3 cm.

W misce obok wymieszać: powidła śliwkowe, miód, paprykę chili szuszoną i słodką oraz pokroić i dodać BEZ PESTEK (małą) papryczkę.(Papryki dawać w zalezności jak bardzo lubicie ostre dania). Dodać oliwę. Mięso zanurzyć w marynacie i zostawić na noc w lodówce. Obsmażyć mięso na pateli a potem wlać na patelnię marynatę.
SMACZNEGO!!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl