Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Polędwiczki w glazurze

dodany 29.10.2007 11:50 przez heex

nazwa oryg.: POLĘDWICZKI GLAZUROWANE

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
ok. 80dag polędwiczki wieprzowej
ok.6-8 łyżeczek musztardy (najlepiej ostrej)
ok.6-8 łyżeczek miodu
ok.4 łyżki oleju roślinnego
sól, pieprz

Przygotowanie:
Mieso dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki wielkości 2-2,5 cm.
Są dwa sposoby dalszego przygotowania:

1. W miseczce połączyć dokładnie miód i musztardę. Nałożyć na każdy plasterek polądwicy z dwóch stron. Każdą popieprzyć. NIE SOLIĆ.

2.Nakładamy na plasterki polędwicy najpierw musztardę, a później miód z obydwu stron. Pieprzymy. NIE SOLIMY

Na rozgrzanej patelni, na której znajduje się olej kładziemy polędwiczki smażymy z obywdu stron. Smażymy od 2min.(krwiste) 3min (średnio wypieczone) 4-5 min (wypieczone). Solimy do samku po usmażeniu.

SMACZNEGO!!!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl