Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Polędwica wołowa z octem balsamicznym

dodany 04.09.2015 16:49 przez katarzyna_fly

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 5

trudność: łatwe

Składniki:
700 g polędwicy wołowej
200 ml octu balsamicznego Ponti
150 ml wody
mąka do obtaczania
8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
4 łyżki masła
rukola lub szparagi
1 kg młodych ziemniaków
świeży tymianek
sól
pieprz

Przygotowanie:
Polędwicę kroimy w plastry, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, otaczamy w mące.
Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy mięso z obu stron. Podlewamy wodą, octem i dusimy ok. 10

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl