Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Polędwica w serze i nie tylko....

dodany 06.06.2008 00:35 przez doraw21

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Inne

trudność: łatwe

Składniki:
na oko, albo ile kto zje
polędwica (najlepiej wołowa)
ser żółty
majonez
cebula

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w niezbyt drobną kostkę, polędwicę w plastry ok. 1 cm, ser zetrzeć. W naczyniu żaroodpornym lub po prostu na blasze ułożyć kolejno warstwy: cebulę, polędwicę, ser- i tu najtrudniejsze, bo ser się klei- majonez równą warstwą. I do piekarnika, aż polędwica będzie miękka. Nie podaję dokładnie temeratury i długości pieczenia, bo to zależy od ilości składników. Brzmi dziwnie, ale jest pyszne, smacznego!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl