Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Placki z kabaczka z sosem z sera peślniowego

dodany 10.08.2012 19:32 przez Natalka...

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia grecka

trudność: łatwe

Składniki:
pół dużego kabaczka
2 łyżki mąki
1 jajko
pół cebuli
szczypta soli

sos:
1 jogurt naturalny albo śmietana 18%
ser tupu pleśniowy np. lazur
czosnek
ew. świeży ogórek

Przygotowanie:
Kabaczka czyścimy i ścieramy na grubych oczkach, po chwili odsączamy wodę i dodajemy sól, mąkę, jajko i startą na małych oczkach cebulę i mieszamy. Smażymy na dość głębokim oleju odsączamy na papierowym ręczniku

Sos:
śmietanę, albo jogurt mieszamy z prasowanym czosnkiem i odrobiną startego ogórka.
Placki podajemy z kleksem sosu i pokruszonym na ciepłym placku serem.
Ser z sosem możemy połączyć razem pozostawiając wyczuwalne grudki sera, albo całość miksujemy.
Smacznego

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl