Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym

dodany 15.03.2011 10:24 przez Xbella18x

rodzaj dania: pierogi

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 10

trudność: łatwe

Składniki:
1 kg ziemniaków
1 cebula
5 dag smalcu
sól
pieprz
60 dag mąki
1 jajko

Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, utrzeć, tłuszcz podgrzać, dodać ziemniaki smażyć dodać usmażoną cebulkę przyprawić do smaku solą i pieprzem ostudzić. Z mąki, jaja, wody i szczypty soli zagnieść ciasto pierogowe następnie rozwałkować, wykrawać krążki, nadziewać farszem ziemniaczanym, formować pierogi, gotować w dużej ilości osolonej wody ugotowane polać tłuszczem. SMACZNEGO
KL.I"KU"

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl