Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Penne po sycylijsku

dodany 02.11.2007 16:36 przez glodomorek

nazwa oryg.: PENNE ALLA SYCILIA

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 3

trudność: łatwe

Składniki:
300 g penne
4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
400 g pieczarek
300 g zielonej fasolki szparagowej
100 g tartego parmezanu lub innego sera, choc parmezan jest najlepszy
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Ugotować fasolkę w osolonej wodzie, na oliwie podsmażyć posiekany czosnek i cebulę, dodać pieczarki. Smażyć na małym ogniu, dodać ugotowaną i przekrojoną na pół fasolkę. W tej samej wodzie co fasolke ugotować makaron. Dodać makaron i parmezan, dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Gwarantuje ze bedzie smakować, jadam to co najmniej raz w tygodniu!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl