Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Penne bolongese

dodany 30.01.2011 09:52 przez geniuszek

nazwa oryg.: penne alla wujek geniuszek

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 8

trudność: trudne

Składniki:
1 kg makaronu penne (rurki)
5 dag startego parmezanu lub bursztynu
500 g mięsa mielonego
10 pomidorów
2 cebule
przyprawa włoska i bazylia do smaku

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone w kosteczkę pomidory miksujemy do czasu gdy zamienią się w sos.
Cebulę obieramy i siekamy a potem smażymy 15 minut z sosem i serem. W czasie smażenia dodajemy przyprawę włoską i mieszamy. Ugotowany makaron podajemy z sosem i listkiem bazylii(1porcja)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl