Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Pavlo

dodany 24.01.2009 01:57 przez PAVLO

nazwa oryg.: DIP Z BAKŁAŻANA

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia grecka

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
1 bakłażan
1 główka czosnku
1 cebula
sok z cytrny
1 szklanka orzechów włoskich (drobno siekanych)
5-8 łyżek oliwy
natka pietruszki
łyżka majonezu
szczypta soli
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Bakłażana i czosnek pieczemy 35-45 minut w 180'C. Cebulę posiekaną w kostkę zeszklić na oliwie. Obrać bakłażan i czosnek, miękki miąższ rozcieramy na pastę. Dodajemy ceulę, orzechy, majonez, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy sokiem z cytryny solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. NA ZDROWIE

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl