Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Panga z wodyPanga z wody

dodany 26.06.2007 18:28 przez kuchosz

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Inne

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
2 filety z pangi
przyprawa do potraw w proszku typu VEGETA
pęczek koperku
cytryna
zielony pieprz
masło

Przygotowanie:
Zagotować wodę z przyprawami (woda powinna być wyraźnie słona) pieprzem i koprem. Gotować rybę w wywarze na małym ogniu ok. 5-7 min. Odsączyć, pokropić sokiem z cytryny i surowym roztopionym masłem albo polać sosem czosnkowym.

Podawać z ryżem i warzywami z wody. Udekorować cząstkami cytryny.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl