Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Panga panierowanaPanga panierowana

dodany 26.06.2007 18:20 przez kuchosz

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Inne

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
2 filety z pangi
tłuszcz do smażenia

Marynata
mleko
1 cebula
sucha przyprawa do potraw typu Vegeta

Panierka
mąka
jajo
bułka tarta

Przygotowanie:
Rybę ułożyć w naczyniu. Zalać mlekiem z dodatkiem przyprawy i pokrojonej cebuli (marynata powinna być wyraźnie słona). Pozostawić na ok. 4-5 godz. Następnie pangę odsączyć i panierować kolejno w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.
Z marynaty, która została możemy zrobić pyszny sos do ziemniaków, który podajemy do ryby. Wystarczy go przecedzić podgrzać i zagęścić mąką. Powstanie coś na wzór beszamelu.

Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl