Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ojja

dodany 12.07.2011 21:26 przez dudunio

nazwa oryg.: Ojja Tunisienne

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Inne

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
100g papryki zielonej łagodnej
150g pomidorów
2 ząbki czosnku
1-dna łyżeczka " CARVI"
25g koncentratu pomidorowego
1 łyżka oliwy z oliwek
Krewetki albo MERGEZY jak kto woli

Przygotowanie:
1. Rozgrzać dobrze olej.
2. Dodać czosnek.
3. Dodać koncentrat.
4. Pocięte pomidory.
5. Trochę: soli, pieprzu.
6. "CARVI"- tylko łyżeczkę do KAWY.
7. Mieszać to wszystko i zostawić na 5 minut.
8. Łyżka WRZĄCEJ WODY.
9. Dodać paprykę i zostawić na 10 min.
10. Dodać MEZGEZY albo KRWETKI i zostawić na 7 min.
11. Dodać jajka i zostawić aż do ścięcia.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl