Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Ogórki miodowe

dodany 24.04.2007 11:47 przez kluko

rodzaj dania: przetwory

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
ogórki (najlepiej małe)
gorczyca
pieprz czarny ziarnisty
czosnek
chrzan
ziele angielskie
cebula

Zalewa
5 szklanek wody
1,5 szklanki miodu
1 szklanka octu 10%
2 łyżki soli

Przygotowanie:
Ogórki umyć, oczyścić, ewentualnie pokroić według uznania (jeśli są za duże). Zagotować razem wszystkie składniki zalewy. Do każdego słoika wrzucić kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego, 1 łyżeczkę gorczycy, ząbek czosnku oraz torchę chrzanu i cebuli. Na to poukładać ogórki. Zalać gorącą zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 10 minut.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl