Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Muffiny Pinia-colada

dodany 04.02.2011 15:07 przez roza9513

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Kuchnia brytyjska

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki suche:
120g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody
30 g wiórków kokosowych
70 g brązowego cukru
3 krążki ananasa świeżego lub z puszki + 10g wiórków do posypania

Składniki mokre:
mały kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki mleka
60 ml oleju
1 jajko
1 łyżka rumu (ewentualnie olejek rumowy)

Przygotowanie:
Tradycyjnie: składniki suche (bez ananasa!) wrzucić do miski i wymieszać łyżką, w drugiej misce wymieszać mokre po czym połączyć je z suchymi i niedbale wymieszać. Nałozyć do papilotek do 2/3 wysokości, w każdą muffinkę wetknąć 2 małe kawałki ananasa i posypać 1/2 łyżeczki wiórków. Piec ok. 25-30 min w temp 180 stopni C.

Smacznego!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl