Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Młode ziemniaczkiMłode ziemniaczki

dodany 23.05.2014 20:38 przez śliwka węgierka

nazwa oryg.: Młode ziemniaczki ze słodką cebulką

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
Młode ziemnaczki
Koperek
Cebula
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz

Przygotowanie:
Szorujemy ziemniaki i kroimy w grube plastry. Gotujemy al dente.
Na patelni podsmażamy posiekaną cebule i posypujemy cukrem. Gdy zbrązowieje dodajemy ziemniaki, mieszamy i chwilkę podsmażamy.
Całość posypujemy koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
ENJOY THE FOOD

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl