Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

MAKARON ZE SZPINAKIEM

dodany 03.10.2012 09:27 przez pao77

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 3

trudność: łatwe

Składniki:
- 1/2 paczki makaronu fantazyjnego (mogą być świderki, rurki lub kolanka)

- 200g boczniaków (opakowanie)

- 200g pieczarek

- szpinak mrożony rozdrobniony 200-250g

- 2-3 ząbki czosnku

- 2 łyżeczki tymianku

- sól i pieprz

- 1 marchewka

- oliwa

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Boczniaki i pieczarki oczyścić i pokroić w paski, usmażyć na oliwie. Do usmażonych grzybów dodać rozmrożony szpinak, tymianek, pieprz i czosnek, podsmażać całość przez kilka minut. Na sam koniec dodać sól. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na talerze wyłożyć makaron, na to szpinak z grzybami. Całość posypać tartą marchewką. Drugi sposób podania: do szpinaku z grzybami na patelni dodać makaron i wszystko razem wymieszać, potem wyłożyć na talerz i udekorować marchewką.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl