Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Makaron zapiekany z mięsem mielonym

dodany 05.11.2009 21:42 przez keymila

nazwa oryg.: MAKARON ZAPIEKANY

rodzaj dania: makarony

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
0,5 kg makaronu rodzaj wegług uznania
1 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego
0,20 gram sera żółtego gołda (starty)
oregano do smaku
2 średnie cebule
2 sosy pomidorowe amino
olej do smażenia

Przygotowanie:
Pokroić cebulę w drobną kostkę, podsmażyć na patelni na małej ilości oleju na złoty kolor, następnie dodać mięso mielone i podsmażyć wraz z cebulą. Makaron surowy wsypać do naczynia żaroodpornego następnie nałożyć warstwę mięsa, posypać oregano i startym serem. Następnie dodać warstwę makaronu, mięsa, oregano i sera żółtego. Na konic zrobić sos według instrukcji na opakowaniu i zalać mięso z makaronem. Piec w rozgrzany piekarniku do 180 stopni przez 40 min.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl