Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Lubelskie ModżajtoLubelskie Modżajto

dodany 10.07.2012 13:44 przez JulaKula

rodzaj dania: napoje alkoholowe

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
50 ml Lubelskiej Miętówki
100 ml Sprite lub wodę gazowaną
Pokruszony lód
Wyciśnięta cząstka limonki
Odrobina syropu cukrowego lub cukru trzcinowego
Listki świeżej mięty

Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki wystarczy wrzucić pokruszony lód naprzemiennie z miętą. Całość zalać wódką, syropem cukrowym i skropić wyciśniętym sokiem z limonki, uzupełnić wodą lub Spritem. Udekorować miętą i limonką. Pić przez słomkę.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl