Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

LETNIA EKSPRESOWA KARPATKA

dodany 26.06.2008 17:23 przez nienartus.a

nazwa oryg.: BARDZO ŁATWA, LEKKA I EKSPRESOWA KARPATKA

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Inne

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
+ciasto francuskie (kupne)
+krem z proszku (może być w różnych smakach - zależy od gustu) +mleko
+cukier puder

Przygotowanie:
Ciasto francuskie przekrajamy na dwie równe części
i pieczemy wg przepisu na opakowaniu. Przygotowywujemy krem także wg wskazowek (polecalabym kremy, do ktorych potrzebne jest mleko - sa smaczniejsze;] ).
Kiedy ciasto wystygnie rozsmarowywujemy krem na jednej z części, a drugą przykrywamy. Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

P.S. Jest to przepis na karpatkę, który wypróbowałam wiele razy. "Przyszedł" mi do glowy po tym jak cały dzień spędziłam na pieczeniu oryginału, wcale nie smaczniejszego od mojej ekspresowej ;)

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl